schilderijen

en hun verhalen

De Naakte Waarheid

Gemaakt tijdens de kredietcrisis.
Hoe het noorden (neer)kijkt op het zuiden van Europa.
Terwijl ze zelf ook in hun hemd staan!
De politieke reactie's en vooral hoe ze zichzelf in een mooi daglicht wilden plaatsen, maakten me erg boos. De zuidelijke landen die toen in de financiƫle problemen, waren dat vooral gekomen door de overhaaste invoering van de euro. Een euro waar vooral de noordelijke Europese landen van profiteerden. Nederland verdiend(e) miljarden aan de handel met de zuidelijke lidstaten. Door de invoering van de euro waren de valutarisico's voor de Nederland een heel stuk kleiner. Maar de zuidelijke lidstaten betaalden daarvoor een hoge prijs.
En dan zo uit de hoogte doen, dat wij wel alles voor elkaar hebben en dat ze daar maar wat zuiniger moeten zijn. We weten allemaal dat met name het platteland in de zuidelijke lidstaten zeer arm is. Dat daar mensen wonen in omstandigheden die in Nederland ondenkbaar zijn.
Toch houden deze mensen hun familie's en gemeenschappen bijeen, waar bij ons de individualiteit centraal staat. We kunnen qua menselijkheid nog veel van andere landen leren.

Acrylverf op doek. Afm.: 80 x 60 cm



Fallen moon.

Een schilderij zonder verhaal. Ontstaan uit het willen weergeven van de pracht van de kleuren van een donkere nacht, verlicht door de maan.
Maar er ontstond iets heel anders.
Wel de pracht van de kleuren in de natuur. Niet schreeuwend, maar heel duidelijk aanwezig. Kleuren en tinten die er toe doen in het landschap.
Wij hoeven ook niet te schreeuwen om er toe te doen. Juist door er gewoon te zijn en je leven te leiden, ben je van waarde.

Acrylverf op doek. Afm.: 80 x 60 cm
De kracht van Groen

Alles wat we nodig hebben is aanwezig. Alles wat we moeten weten, zit al in ons hart.
Samen met wijsheid, moed en kracht kunnen we de beste versie van ons zelf zijn. Dat zal ons rust en vrede brengen. Niet alleen individueel, maar aan de hele aarde. Laten we niet langer buiten onszelf zoeken, naar dingen die we belangrijk denken te vinden. Je ware kracht zit al in je!

Acrylverf op doek. Afm.: 40 x 120 cm.
Dancing in the rain

Regendruppels in een stad vol gekleurde lichtjes, overal weerkaatst en weerspiegeld. Hoe je overal de schoonheid van kunt zien, als je door de lelijkheid van de sleur en de vooringenomenheid durft te kijken.
Laat je verrassen door de kracht van kleur, door de kracht van het leven! Omarm de schoonheid in je leven! en dans!

Acryl op doek. Afm.: 40 x 120 cm.